Soool :)

Nu har vi akt farja till Koh Lanta och ska stanna har i 5 dar sen bar det av till Bankok i 2 dar och bara shoppa :D
Kan saka till alla er som jag lovat att forsoka hitta nagonting at att det lar bli tufft, det finns nastan ingenting och om det gor det kostar det skjortan!
Men jag letar vidare:)
Nu ar klockan ca. 2050 och det ar Nyar i morgon =) Dom har redan borjat med fyrverkerierna har, tossigt.
Tanker nog inte skriva ngt mker ikv. Ngn som har nagra funderingar ar det bara att fraga =)
ha det sa bra nu och gott nytt ar!
puss


God Jul!

Da gor vi ett nytt forsok. Allt jag nyss skrev raderades namligen...kul.
Nu ar det iaf julafton, och dda undrar ni sakert hur man ens kan komma pa att satta sig vid en dator pa juklafton nar man ar i Thailand, eller overhuvutaget?! Mitt svar blir nog da att julafton borjar lida mot sitt slut och att julen i Sverige och julen i Thailand verkligen ar olika. Klockan ar nu 22.23 och det ar ca.25 grader.
Julen i Thailand har varit bra, vi har hyrt mopeder som vi blev tippsade av min halsa och friskvardslarare att gora. Hon bor namligenm pa samma hotel, lite komiskt eller vad?! Jag och mina vanner brukar tycka att lulea ar litet, men att hamna pa samma hotel som ngn du knappt visste var har, fran lulea, och desutom min egen larare, da kan man borja diskutera att varlden ar liten! Under varan mopen tripp hade mamma och pappa bestamt att mun mor och far skulle kora och det var redan kristall klart med tanke pa den otroligt lugna trafiken som finns i Thailand...eller?
Min far har motorcylel sa honom ville jag inte aka pa, annu en gang med tanke pa farten och i denna trafik. Sa jag akte med mamma! Det borjade med att hon fragade mej var bromsarna satt. Kandes enormt trygt. Den viste hon inte hur man startade och inte heller hur man blinkade... Sa jag fick ha en korlektion innan vi skulle aka. hum...
Hon korde till bensinmacken 500m bort. Sen blev det att jag korde dom resterande milen...Bra mamma!
Vi hamnade pa en km vit strand, det var som att kliva in i en kattalog! Juste, vi ar fortfarande i Kaoh Lak men vi har bytt hotel till Nang Thong Bay Resort eller natt i den stilen. 
Efter att vi upptackt att det var GelyFish stora som freesbes och tjocka som 2skruvkorkar pa varandra i vattnet (dodliga) sa solade vi ett tag sen for vi in mot jungeln for att utforska lite mer av sjalva Thailand. Vi kom till ett...ghetto narmare bestamt. Dom bodde i plat hyddor uppe i traden precis vid den trasiga vagen. 
Vi bestamde oss for att fara till ett vattenfall som dom gjorde reklam for. Vi for ca. 7km in i jungelt=S Mamma och jag skrek nog 50 procent av farden... vi horde aper, ormar, och massa andra helkonstiga ljud som man bara ville kora ifran. 

Laskigt varre....

Val framme var det fantastiska vattenfallet totalt uttorkat. Jag hade kallat det for ett, ett...ett......uttorkat vatten, ja jag vet inte vad. det var betong som vattnet skulle rinna ner fran. Ett litet gupp narmare beatamt dar det rann en cm. vatten springa och i sjon dar det lopte ut var det soper blandat med vatten. Exotiskt varre ;) Vi stannade, garvade och vande om! 
Nu har vi just kakat ''jul mat''.....kyckling med sot sur sas. (Y)
Nu haller tiden pa att ta slut sa far beratta mer sen :) Ha det sa bra och god jul!    

Tjo:D

Nu sitter jag pa Khao Lak och kolckan ar 10:19. Det ar behagligt varmt nu, kanske 28+. Var i dag ca.40 nar vi log vid polen och stekte. Ar en massa svenskar har. Mest svenska och tyska. Lite kul ar det nar tyskarna upptackt att vi ar fran sverige och att min mor och jag forstor tyska ratt okey, da ser man verkligen hur dom har funderat pa om dom sagt ngt olampligt ;)
Kanner att det blir ratt jobbig att beratta en massa nar jag inte har dom tre sista bokstaverna. Blir som att man forsoker skrva pa norska. Haha. Man kommer pa det mesta nar man har semester.
Men nu ska jag ga tillbaka :) Till alla er som jag inte pratat med sa kommer en extra halsning till er!
Jag saknar er alla, vi ses snart! :)

Singapor.

tjo! Tankte att jag kanske skulle hinna med ett litet inlagg innan platen till Thailand lyfter. Vi ar just nu i Malaisia. Vi har ocksa mellanlandat i Schweiz och saklart Stockholm. Vi mottes av en kvav och varm luft har i Malaisia. Underbar varme! Far skriva mer sen, nu borjar folk ga in mot planet =O Ni far ha det sa bra :)  


Thailand! :)

Nu bär det av om 15 min. Är så sjukt nervös =s Sov i 4h och det blev inte mycket till frukost. Hoppasbara att man kan sova på planet. Kommer sakna alla otroligt mycket! Tar faktiskt med mig mobilen så att jag kan slänga iväg ett sms till några av er :) Den kommer dock vara avstängd den övriga tiden.
Kan ju säga att jag tror jag känner min familj, det som jag förväntade mig skulle hända under morgonen, det hände :)
Kan även säga GRATTIS i förskott till min bror som fyller fjortis ;)
Nä nu bär det av, kanske blir något inlägg under resan, man vet aldrig :) Ni får iaf ha det så bra och jag kommer sakna er alla...gör det redan. Nä...nu låter det som att jag ska fara bort och aldrog komma tillbaka, ska trotts allt bara vara borta i 3 veckor ;)
Ha det bra, vi ses :)
// Sanna ♥


                      

Hejdå!

I morgon när jag slår upp ögonen kl. 07:30 kommer troligtvis mamma springa runt och tjata om allt vi inte får glömma. Pappa kommer sitta i köket och skratta åt henne tillsammans med sin te-kopp och morgontidningen och uttrycka sig i stil med ''lugna lillhjärtat, planet kommer ju inte sväva förän 10:00, man blir ju närvös '' , medans Andre fortfarande ligger och sussar med en tom resväska ; )
Nu ska gå och ladda mentalt tillsammsn med Martina och favorit killarna!


  

Måste bara tillägga att min klass är bäst!<3


2 Dagar kvar :)

Nu är det bara två dagar kvar tills planet från Sverige lyfter mot Thailand kl 10:00. Kan säga att jag har resfeber så att det räcker och blir över. Ska bli så oerhört skönt att bara fara bort här ifrån och lämna all skit bakom sig för ett par veckor, tre närmare bestämt.

Har egentligen en Svenska uppsatts att göra till i morgon. Men tro det eller ej, men jag orkar inte! Har för mkt att tänka på nu. Saker som ej bör nämnas på bloggen, saker som har med skolan att göra och saker i överlag. Samtidigt är det värsta jag vet att fara ifrån alla problem. Känns bara som man skjuter upp det och inte kan tänka på nått annat under den tiden? Jaja, sak samma. Den här gången ska det bli ändring på det! Får hoppas på att det bli en frida semester. Kan ju säga att hennes resa till Grekland vart riktigt lyckad :)

Nu ska jag gå och packa innan jag mentalt börjar förbereda mig för dansuppvisningen som vi i ettan på hälsa & friskvård ska ha i morgon. Eftersom jag vart sjuk dom två senaste dagarna hade jag 60 min på mig att lära mig en helt ny dans!
Det var inte det lättaste men det gick förhoppningsvis, det lär ju visa sig i morgon...
Nu skriker resväskan på mig. Ska gå och tareda på vad den vill :)
Ha det så bra, kanske blir en bloggande semester. Vem vet =)

   
 

Här kommer vi spendera dom första två nätterna, Khao Lak Bayfront Resort.

What's worth the prize, is always worth the fight.

Kan ju inte påstå att det var kul att vakna i morse. Mådde illa som aldrig förr. Har gjort det i några veckors tid nu men aldrig fattat varför =s Man började föeställa sig alla möjliga orsaker.
Det visade sig efter några timmar när jag bestämt mig för att vara hemma (som tur var) att det var vinterkräksjukan.
Vilken timing! Har idrottsfysiologi-prov i morgon, inlämningsuppg. i svenska i morgon, dansuppvisning på torsdag som vi hade veckan ut på oss att lära oss och far till Thailand på fredag?! Suveränt... Är verkligen typiskt att det händer mig. Tror det beror på stress och oro över hela resan. Har börjat komma på mig själv att vara smått flygrädd. Så att sitta i ett flyg i 14h känns inte så tryggt.

Idag har jag suttit och spelap spel på datorn med Simon som tyvär är arbetslös för tillfället, men var ju bara en fördel för mig eftersom någon var social under dagen :) haha. Jag har även vänt upp och ner på mitt rum genom städning. Har verkligen gjort en storstädning så att familjen inte ska bli smittade samma dag som vi far till Thailand, skulle inte vara så kul.
Själv är jag egentligen frisk, men blir ingen skola i morgon. Vill inte riskera att förstöra någons jul lov genom en chansning.

Kommer kanske därför inte att hinna lära mig dansen...känns riktigt bittert eftersom jag inte heller kunde vara med på dansuppvisningen under Öppet Hus, hade nämligen stukat foten under träningen innan uppvisningen. Sak samma nog om det.
Jag tänker vara med på den, få be nån skriva ner koreografin så får jag träna hemma.
Nu ska jag gå och plugga lite idrottsfysiologi. Sen göra en ansiktspeeling för att försöka se ut som folk igen.

Ha det bra gott folk, håll er friska! :)


                                                    

Eros Ramazzotti! ;)

Kan börja med att säga att kläderna var underbara! Kände hur jag gick och log hela vägen hem :)
På kvällen bar det av till luciavakan på sf bion. Det var ju kul! =D När vi kom dit 30 min före trode vi att vi var först eftersom att ingen var där. Efter en närmare undersökning skulle vigå till utgång nr6. Väl där var det en enorm kö och vi utbrast i skratt ;) Först...jo men visst! Dom som var längst fram hade tydligen stått där i ca.2 timmar.
Var som sagt riktigt lyckat, Linnea och Martina somnade vid några tillfällen, det gjorde faktiskt inte jag! Jag som var bombsäker på att jag skulle somna, och mamma som retat mig för att jag aldrig skulle hålla mig vaken. Så det kändes bra. Hade dock en riktigt tjock gubbe brevid mig som bokstavligen såg ut att njuta av filmerna.....hjälp!
Vi var väl hemma där vid 08:00 tiden, minns bara att jag gick och sov vid 09:00. Då var man trött :)

Idag har dagen bestått av plugg och umgåtts med Martina. 
Kan inte säga att jag gjort så mkt, men det är smällarna man får ta om man vaknar vid 15.30.
Som alla övriga dagar skrattade vi så att Martina får ont i käkarna. Men idag måste varit rekord! Till och med jag höll på att tuppa av! xD 
Vi var nämligen på väg hem från kvantum då Martina berättade en sak som ledde till att vi kom in på ämnet : Eros Ramazzotti
Sen när jag skulle demostrera Ramazzotti så svängde jag omkring med den genomskinliga gratispåsen som för tillfället innehöll en Ben and Jerrys. Det slutade med att det var ett stort hål i botten av påsen och att glassen låg under mig i snön...på marken. Låter inte speciellt kul, men tro mej. Går man och joddlar som Eros Ramazzotti och helt plöttsligt hör man ett ploff, och innan man vet ordet av är det hål i påsen och glass på marken. När blickarna möts där emellan. Då kan man inte hålla sig för skratt ;)
God Natt!  ^^

7 Dagar kvar :)

Nu är det 7 dagar kvar tills vi har bokat tvättstugan....sen åker vi till Thailand då också, men det är ju bara detaljer ;)
För övrigt ska jag på luciavakan ikväll med Linnea och Martina, det lär ju gå åt skogen med tanke på hur lätt jag har för att bli trött och somna.
Nu bär det iväg till frida för att låna lite kläder till Thailand, söt som hon är :)
ha det bra :)


                                                                          


*

Sitter lite smått bekymrad här eftersom jag nu sett att min helg kommer att bli en kaos. Iaf stressig.
Fredag-Skola, till söt Frida och låna kläder av henne till Thailand, sen luciavakan.
Lördag-Fortfarande luciavakan på morgonen, sen troligvis till persön.
Söndag-Vaknar i persön, minisamandrag i G-stad. kl 11.45, ''lilla julafton'' med farmor eftersom det är sista helgen innan Thailand :)

Kaos!

Nu ikv har jag verkligen tagit det lugnt, jag har pluggat, ätit, sett på tv, och tagit en låååång dusch. Nu sitter jag här igen med mitt glas med is-vatten och planerar att sova. Vi har ju matte prov i morgon, ej taggad!
Nu ropade kudden!
GodNatt! (:

Börjar likna 9an?

Sovmorgn måste vara bland det bästa som finns, hade näligen det till 11.15 idag :) Inte dåligt att vara ledig på måndag

och sovmorgon på tisdan. Hade bara idrottsfysiologi och historia. 
Dom kommande två veckorna lär bli lite tyngre än vanligt, vi har nämligen:

*Matteprov
*Matteinlämning
*Uppsats om Tristan och Isolde
*Uppsats om Titanic
*Uppsats om en medeltids person
*Idrottsfysiologi prov
*Samhällsredovisning om Minor

Hum...
Har redan gjort klart Titanic och uppsatsen om en medeltids person. Har även börjat plugga till idrottsfysiologiprovet. Så jag ligger förhoppningsvis helt okej till. Känner att jag inte vill halka efter i det här. Då blir det mycket att ta igen!
Matteprovet kommer vi göra i grupp, pluss att vi får använda boken, så har inte precis panik för det ;)
Matteinlämningen där emot....lite mer panik. Får som vanligt ta tag i det...senare.
Uppsattsen om Tristan och Isolde kan ju jag säga är omöjlig för mig! Vi ska jämföra boken med filmen?!
När man såg filmen var man ju så upptagen av handlingen och att sitta och småprata om Tristan. Boken där emot, den sover man sig ju igenom. Så här har vi min teori till varför denna uppgift är omöjlig att göra, för mig.
Idrottsfysiologin pluggar jag till nu och samhällsredovisningen ska jag också fortsätta med. 
Känns ändå som att jag har ett okej koll på läget, eller?!
Sak samma, efter allt detta är det jullov! Får ju till och med det en dag tidigare. Resfebern kommer krypandes nu. 
Nej nu ska jag återgå till pluggandet och få lite mer bort gjort.  

Om det är någon som har några bra förslag på musik som man kan roa sig med under en 12 timmars flygresa, 
hör av er! =o
 


Den känsloväckande tomatsoppan!

Måste börja med att säga att när man är övertrött tillsammans med Martina, då kan verkligen allt hända! Syftar på inlägget nedan. Men gjort är gjort, hade till och med en bröloppslåt: White Christmas. Sikken bröloppslåt alltså, jag kan inte mer än garva ;) Bröllopstårta fanns såklart också på sin platts, även ett hopp över tröskeln. Det var verkligen längesen jag skrattat så mycket :)

Idag har jag och Martina lagat mat åt min mor eftersom hon fyllde år igår och Martina ville ge henne en present. När Martina berättat sin present för min mor fick hon utlåtandet: =O du är det bästa som har hänt min dotter!
Kan ju säga att alla verkligen hade olika ansiktsuttryck efter detta! haha.
Det blev tomatsoppa tilsammams med pasta. 
                                                  


                                          - Kan säga att till och med mamma rynkade på näsan!



Min bror där emot fick nog en hjärtatack eller liknande, målbrottet var iaf på sin platts. Behöver jag säga mer?!
Resultatet vart mycker bra faktiskt till allas förvåning! Tomatsoppan var lyckad tillsammans med vitlöksbrödet. ( låter som den största missen man kan göra innom matlagning, men tro mej. Till och med min bror åt med aptit i blicken ;) )
Så om det är ngn som vågar och vill överraska med en 20 mins middag, hör av er!
Nu ska jag och min mor kolla på boenden i Thailand, jobbar fortfarande på att få dom att vela hyra nått av husen. Eftersom min far nu är i Budapest är den största spärren bortom räckhåll, så vi får se hur det går. Kommer med en senare samanfattning om resultatet. Tills vidare, sköt om er(: 
                                                                          


Ny Gift! ♥

Idag måste vara den lyckligaste dagen i mitt liv, jag har nämligen gått och gängat mej...på kantum=D


Nu var he' färdihaft!

 Nu var he' färdihaft, som Martina skulle ha sagt ;) Så jag kan väl bara svara Jah sa'htan! Ni förstår att resa genom Sverige tillsammans med Martina och träffa en massa olika folk lämnar sina spår. Här har vi ett av dom.
Med detta inlägg tänkte jag bara tala om att jag för första gången i mitt liv förstått vad folk menar när dom säger, grubbla inte över saker som inte är värda att grubbla över. Måste bara hålla med, vad får man egentligen ut av det?
Ja inte är det en lösning iaf :)

Vill även passa på att gratta min mor som idag fyller år :)
Jag tycker om dej även fast vi alltid bråkar (till och med nu) ;)

Wrong way with my heart,

Då var det fredag igen. Skönt som vanligt. Jag har vart i skolan (2lektioner), på hökens kanslit och skulle träffa kurt (nån styrelseledare eller nått.) men såklart var han inte där. Jag och Kickan gick ist och fikade på Kulturens Hus. Sen bar det iväg hem för att ladda upp för bion tillsammans med Linnea, Frida och Martina. Riktigt bra kväll! Tack brudar :)
Vi köpte även biljetter till Luciavakan nästa helg, har hört olika saker om den. Både positiva och negativa. Dock är jag en person som måste ta reda på sånt själv, så det gälde även här! :)  

I morgon är det öppet hus på skolan så blir att vara där. Ska hålla i stavgången kl.11:00-11:30. Sen blir det Boxning 13:00-13:45. Sist men inte minst Afro kl. 14:00-14:45. Har aldrig varit på Afro, så det blir ju en utmaning.....
Nu ska jag sova, har precis druckit den andra och sista dosen av drick vaccinet till Thailand. Usch och fyfan, ni som druckit det vet precis vad jag menar. Man kan tydligen börja må illa om man dricker det inom samma timme som man har ätit eller druckit. Jag har gjort det misstaget.....med flit. Så jag är inte helt 100% på att man kan kalla det för misstag. 
Planerade att sova direkt efter, så jag förhoppningsvis inte känner av illamåendet. Har redan mått så pass dåligt. Illamående och ont i huvet. Verkar vara någonting som går, eftersom halva klassen mår så. Inte alls bra! Vill inte vara sjuk till Thailand. 
Nu ska jag sova och försöka att på att morgondagen kommer att gå bra! 
Ett lycka till, till alla övriga gymnasieelever som också ska pallra sig upp en lördag morgon. Vi blir ju dock lediga på måndag så ska inte klaga allt för mkt.
Måste bara tillägga att filmen: Twilight, som vi såg på bio får klart kodkänt! Se den :)
God natt :)

                                        
                                                    Livet är för kort för att vänta...

Trötta dagar...

Nu sitter jag här tillsammans med min fruktdrink och har precis avslutat ett basketmöte med Kickan. Gick riktigt bra! Nu känns det som att man har fått kontroll över allt igen. Det började nämligen bli lite småkaos, men nu är allt under kontroll! :)
Dagen har bestått av löpning på morgonen, ca.7,5 km sprang utan att stanna, det är inte likt mej kan jag tala om! Dagen fortsatte med samhälls och matte och sedan ett idrotspass till. Vi tjoade runt i den lilla äventyrsbanan för att innom en snar framtid få börja klättra och gå den stora äventyrsbanan.

Förstår inte hur det ska gå till när jag är så höjdrädd. Lär svimma och dö dör uppe, minst. Dom här tre dagarna har verkligen bara bestått av träning! Sex träningspass på tre dagar. Kan säga att jag är gansla så slut nu. Känns därför extra bra med en sovmorgon till kl. 14.30. Inte helt fel ;)
I morgon händer inget spec. Blir att ta det extra lugnt på morgonen. Kanske nå plugg också.
Nu blir det att lyssna på musik till John Blund tittar förbi :)
puss god natt <3




                                                       ...you and I should make a past

Jag vill fara nu!!

Nu börjar det verkligen närma sig! Vi har nyss kollat på hus vi funderar på att hyra. Kan ju säga att jag hittade en klar favorit! Självklart var många andra enormt fina också, men det fanns vissa som man nästan fick på minna sig själv om att andas när man såg! Helt otroligt! Ska ladda upp bilder så att nu får se, otroligt säger jag bara.
(lovar det inte blir nått av husen jag gillar, brukar vara så...) 



   





Hus nr 1, en dröm eller vad...?!






Hus nr 3...galet!








Hus nr 4...otroligt!


Är det bara jag som tycker att boendet är minst lika viktigt som någonting annat på en semester?!
Såklart ska man inte spendera all sin tid där, men en stor del av den!
Det här var några av husen som vi kollat på idag, dock värstingarna som vi alla blev kära i men som plånkan avskydde!
Får tjata lite på mor och far, så att dom kollar längre ner i spargrisen, då kan man hitta kosing!;)
Nej nu ska jag sova, tänkte försöka drömma att jag bodde här. Det hade inte vart helt galet. Får komma med en raport om resultatet i morgon ifall det blev en tripp i drömmarnas värld hit :)
Puss! 

Suicide!

Har precis kommit hem från aerobic passet på inpuls med Camilla, det var enormt kul! Det var nån fotograf som var där och fotade också, så nu får man hålla utkik efter mej, Frida, Johanna, Stina, Rebeccao och Josse som studsar runt där :) haha. Ikväll blir det lugnt, har inga prov i veckan så för en gångs skull kan man....ta det lugnt! Ojoj, orden är ju som musik! ;) hihi. Nu blir det julmusik, dusch och mat! :)

Go' kväll mitt herrskap! ♥ 


Måndag...

hoho :)
Nu han jag anlänt från skolan och kastade nyss in en kladdkaka i ugnen. Kände mig grymt sugen, kände att det var okej eftersom jag ska på aerobic ikväll med mina snyggingar, Frida och Jossan :) Idag fick vi köra intervall på morgonen med Glen. Fyfan vad jag hatar att ha löpning med honom. Han är ju tamefan galen! Ni som haft honom förstår nog. Nu tänkte jag ladda upp med andra avenyn innan jag börjar småplugga. Är ju riktigt spännande nu :) Innan det blir det att lyssna på Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You, som alltid spelas om och om igen hemma hos oss veckorna innan jul. 
Måste bara tillägga. Var det någon mer än jag som såg på den traditionella julkalendern i morse? Det var ju kattastrof!
Vad var det där för julkalender? Tur att man inte var liten, då hade man ju blivit grymt besviken... Var nog den kallaste kännslan jag fått av en julkalender, allt var verkligen...vitt! Nej huvva. Stort minus. Tycker allt att dom bara blir sämre och sämre =/
Lite trist, det är ju trotts allt en tradition?