i will leave my troubles behind

Hallå, då var man hemma från allt rännande igen. Kan ju säga att jag och Martina haft otroligt kul under den här tiden som varit. Vi har varit i Sundsvall/Ånge där det mest bestod av en massa mys och fest men framför allt, att träffa allt folk! Dom är lite små knasiga där nere måste jag säga. Dom har vissa ord som man bara inte kunde undgå att lyfta på ett ögonbryn, tex: bjuppa?! Vem i hela fridens namn kom på ordet bjuppa, haha. För dom som inte redan listat ut vad som menas med det så är det samma sak som bjud? Vi har iaf haft otroligt kul åt det där ;) Vi har även suttit och lyssnat på alla rykten som vi tydligen inte fick missa, kan ju till lägga att man nu lyfte det andra ögonbrynet! Eftersom det inte är allt för stort finns det rykten om alla, mamman Shrek var tydligen hemsk. Hennes barn som kallades för skrik och panik var faktiskt värre. Fast det som fick ögonen att spärras upp tillsammans med dom passande ögonbrynen var nog när dom nämnde ett namn vars ej bör nämnas xD Var länge sen jag skrattat så mkt iaf, kunde inte föreställa mej att det var sånt vuxna människor satt och konverserade om. Men nu ska jag inte få Ånge att framstå som en skvallrande byhåla. Nej,nej. Alla har ljusa sidor också....mer eller mindre ^^ Får inte missa att nämna alla roliga kvällar vi haft nere i källaren där vi bodde. Har aldrig skrattat så mycket med nån annan förut. Har sån otrolig tur att jag har en sån bra vän som Martina Sandström! Vi har till och med böjat avsluta varandras meningar, göra samma sak somtidigt och oftast tycka samma sak. Såklart har vi våra heta diskussioner men måste säga att dom går över lika fort. Så tack för att du finns i mitt liv sötnos!

Ännu ett exempel på att vi behöver varandra här i livet fick vi ju ett gott exempel på i helgen! =D hahah. Det var nämligen så att jag och Martina ville bort från stan lika fort som vi kom tillbaka från Ånge. Så vi satte oss på bussen på väg till Persön där Martina har stuga. Väl inne i stugan var det ca -1,5 grader. Vi delade upp sysslorna som så att Martina skulle börja att städa bort det värsta och sen göra upp en eld medans jag skulle börja laga mat (Kyckling med wook och ris). Efter ca. en timme började både jag och Martina bli enormmt irirterade... Kycklingen jag skulle steka ville absolut inte tina, riset fastnade i kastrullen och jag hittade ingen konservöppnare till wookgrönsakerna. Martina där emot satt fortfarande framför kaminen med tändaren i högsta hugg och tröck in mer och mer ved utan resultat. Vi beslöt oss att byta sysslor och alla problem var lösta på ca.5 min. Är det så det ska vara ? Hon har mvg i träslöjd och jag i hemkunskap? Kan ju inte påstå att det syns ;) Sen satt vi och åt framför brasan i tjocka vintejacker, tjocksockar och lovikavantar, det var en fröjd för ögat kan jag lova! Sen lite senare kom Per och Jocke också. Så vi satt och spelade kort och såg på film osv. Vid 07.30 beslöt sig jag och Martina för att gå och sova. Kan ju säga att man är lite småtrött nu. Men det spelar ingen roll, för ikväll blir det fest! Varken jag eller Martina var sugna på att festa, men nu kan man ju inte sitta hemma. Så det lär inte bli en allt för sen kväll ikväll :) Nu ska jag springa ner till handlarn och göra ett besök hos surtanten, måste köpa lite grejjer till maten. Jag ska nämligen laga mat med min bror, tro det eller ej. Han har redan börjat så ska väl gå och hjälpa honom. Biler från lovet kommer lite senare! :)
hejs!<3







Äntligen!:)

Nu äntligen är det lov och jag och Martina ska fara till Sundsvall/Ånge. Blir lite fest och mys. Har köppt lite småsaker som jag ska ha med. Bla en hudkräm och lite annat. Vi kommer ha en 9 timmars tågresa framför oss, kanske är tokig men jag ser verkligen fram emot det, tycker det är jätte mysigt att åka tåg! ^^ Jag och Martina har laddat upp med en stor pastasallad mackor osv. Tror nog jag ska ta med en kortlek, är ju alltid så att det är de man frågar runt efter, om det är någon som har, men såklart är det ingen som har tänkt på det. Tänkte försöka vara den som för en gångs skull även tänkte på det! Nu ska jag fortsätta packa i panik! Kommer hem på tidsag btw. Förhoppningsvis, vi kanske blir kvar?! haha :) Ha ett bra lov nu, det tänkte jag försöka ha!
Remember, det blir vad man gör det till! :)
puss!




Tröttsamt...

Det är verkligen tungt nu vill jag lova... Kan inte komma på ett ställe jag inte har träningsverk på. Men jag ska inte klaga, jag hoppas istället att det ger resultat! Dagen började ju såklart med ett styrke pass. Det var som vanligt sjukt jobbigt! Men jag och Frida kämpade på in i det sista, även om det känndes som att man skulle dö. Roliga övningar var det iaf. Tex: Frida satt på min rygg och då skulle jag gå upp och ner på en steppbräda. Sen vart det även boxning, kan ju säga att vi stod och tänkte på personen/personerna vi hatar. Haha, vet dock inte om jag kan påstå att det hjälpte, visionen om att smälla till personen kanske vart aningen mindre?!
Var hemma från skolan kl. 17.30 idag.... enormt tungt! Följde då med mamma och Barbro på LuleåBaskets match, den var ju gratis så. Dom vann iaf. Hängde inte med så mycket, var för trött. Så tror jag ska åtgärda problemet nu. God Natt! :)



 


ZZZzZzZzzZ....

När blodsbanden brister

Fyfan....Vilken dag. Hade bara en riktig lektion men jag kan ju säga att jag halvsov genom den! På morgonen dom första 90min hade vi kondittion. Jag tänkte att vi lär väl få springa en massa varv i blåhallen eller nån typ av hinderbana. Kan ju säga att jag var helt ute och cykla med min gissning! Det vart (som jag skulle kallat det) 100% fys i 90 min....slutade i kaos. Folk svimmade och spydde. Nä fybubblan. Helt sjukt var det... Men jag kan ju inte säga att man inte känner sig nöjd efter, för jobbigt var bara förnamnet. Sen gick jag och Rebecca på stan ett tag, vi mötte även Frida och Rebecca. Jag hittade några saker jag ska sätta på inköpslistan, har fått börja med en sån eftersom att pengarna tar slut snabbare än vanligt, bara jag som lyckas eller? Blev skyldig mamma en massa pengar eftersom jag och Martina bokade våra biljetter till Ånge igår. Känns verkligen enormt skönt att bara få komma bort och träffa lite nytt folk, förhoppningsvis.

Nu ska jag faktiskt gå och läsa en bok som jag påbörjat, sjukt bra faktiskt. När blodsbanden brister heter den. Handlar om en mamma med sin 2 åriga son. Han har varit med om sexuellt övergrepp av sin far. När hans mamma (som börjat märka spår av detta) tar kontakt med socialen osv. är det ingen som tror henne. Hon blir istället dumförklarad och pappan ser ut som den goda förebilden som förälder genom sitt falska beteende. Mamman har risk att förlora vårdnaden om sin son till pappan på grund av sin frustration, hon får inte ngn hjälp och blir inte trodd! 

    
                                                                                         

För att bli gammal och erfaren, måste man ha varit ung och galen?!


God morgon!

Snarare god eftermiddag kanske? Sak samma. Klockan tickar i vilket fall. tyvärr. Skulle vara enormt skönt om tiden bara kunde stå stilla. Dock stå stilla på en tid som man vill stanna kvar på såklart. Just nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska ticka. Har nämligen träning med F.98 klockan 16.30 och klockan 17.15 har jag lovat att kolla på brors match. Kan bli lite knivigt eftersom tjejernas träning håller på i 1h 30min. Får hoppas att Kickan är taggad på att hålla i lite av träningen själv. Det är ju bara 18 pratglada 10 åriga tjejer, baggis ;)

Helgen iaf, har vart bra. Ska inte alls klaga! På fredagen for jag hem och somnade direkt efter skolan. Vaknade av att mamma kom in arg eftersom jag lovat att göra mat...som jag inte hade gjort. Senare var jag med Linus och efter det gick jag och Martina på en riktigt mysig promenad genom stan. Inte allt för mysik kanske. Vi vart jagade av 3 vuxna män, dock fulla som apor men iallafall. Vi sprang kan jag ju då säga! Springrundan ledde oss iofs till en grymt mysig platts. Vi tog några bilder så får lägg ut nån :)
Lördagen bestod av en myskväll, jag och Martina gick till hemmakväll och hyrde en film. Speed dating hette den, jag vet inte om det var att rekomendera, stod att det skulle vara en komedi. Jag vet inte om jag skratta en gång, skulle nog ha valt att sätta filmen under kategorin drama. Men det är dock jag. Sen träffade vi lite folk osv. Ingea större händelser men :)
Nu ska jag fortsätta göra mej klar och lyssna på John Mayer - Your Body Is A Wonderland. Riktigt bra låt ändå!



Promenad genom stan! (:

En bitter blondins blogg?

Det var några dagar sen jag skrev något sist. Har verkligen vart fullt upp med skola, basket, dans, och allt man kan täka sig. För dom som inte vet har jag gått och blivit brunett! Så måste ju påpeka att min blogg behöver fixas till. En bitter blondins blogg?! Inte kan jag väl påstå att jag är så himla bitter, pluss att jag inte är blond längre... Så ser ingen anledning till att ha kvar den där bilden. Har egentligen ingen aning om varför jag tog den från första början. Men,men...ska väl finnas val man ångrar också :) Problemet är bara att jag inte har den blekaste hur man byter såndär, jag är inte speciellt teknisk av mej ;)

Dagen började iaf med skola till 11.05. Sen bar det av till bussen, som vanligt ''springandes'' med Rebecca. (börjar förstå varför vi kallade henne turbo som liten, vi hade magkännsla redan då om framtiden!) Sen kom jag hem och upptäckte att jag var utelåst så det vart till att knalla till Bergviksskolan ock hämta nycklarna av min bror. Kan ju bara konstantera...bergviksskolan, vad här hänt?!....kattastrof

Nu ringer Martina så ska vara social med henne.
Ha em bra helg, puss!




Brunt!

En dag på Helex!


Nu har jag precis kommit hem från Helex, det var ju helt grymt kul! Först tränade vi ett tag jag och Kickan, sen gick vi på ljusterapi, sen gick vi och käka, sen tillbaka till helex för att träna, sen hand-vård och sist men absolust inte minst massage! Det måste vart den bästa dan på länge, var verkligen uppfriskande kan jag ju säga! Nu kanske man orkar med skolan ett tag till, förhoppningsvis iaf....
Hoppas verkligen att dom har fler sånna dagar. Det är riktigt bra! Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag väl hitta på nått. Hejsålänge(:


Ljusterapi med Kickan!


Helt otroligt!

Det känns helt otroligt. Sitter och söker efter en bikini till Thailand. Små knasigt är det ju, om man tittar ut genom fönstret skulle man nog helst av allt vela krypa ner under täcket med en tee kopp tillsammans med en dålig film, som min far brukar säga! :) Juste, idag hade vi klassfoto. Jag såg verkligen ut som en platt fisk, helt otroligt! Enskilda bilder skulle man också ta tydligen?! Mamma, lägg pengarna på nått annat i år! Förstår inte varför man tar enskilda bilder egentligen, man har ju 100 bilder i massa album? Om inte, så ligger dom ju oftast längst bak i nån gamal låda som man nästan glömt bort att man hade. Den enda som kanske blir lite småglad är väl farmor och mormor? ....okej, vi ställer upp för farrmor och mormor (Y) Men i år blir mina iaf utan.
 
Igår var jag och Martina ute och gick. När vi var på bron kom en låt på radion så att både jag och Martina sken upp och tittade på varandra med lyriska ögon! Allt var verkligen perfekt vid den stunden, gatulamporna är släkta på ett visst ställe där, så stjärnorna syns extra bra, det var nästan inte en människa ute. Bara nån ynka bil som körde förbi. 
Slutade med det största leendet på hela dagen!
...hoppas förväntningarna inte vart allt för höga nu?!

The Script - The Man Who Can't Be Moved

                                        



                                                    
             they don't understand   
I'm not broke I'm just a broken hearted man
           i no it makes no sense
                 what else can i do
             and how can i move on
         when I'm still in love with you
                                                            
 


Hejsan!

Sitter här framför datorn och försöker få till en engelsk bokrecension, det bästa är ju att jag inte ens läst ut boken. Kan ju då säga att jag gav upp. Det måste vara det tråkigaste bok jag läst någonsin...?! Var ju våran engelskalärare som bestämde vilken bok vi skulle läsa, så jag är inte förvånad. Får kämpa vidare! Blir att plugga till samhälls provet också, och får inte glöma idrottsfysologin. När man äntligen kännde att man gjort bort en tung del av pluggandet får vi läxa igen! Som vi ska ha förhör på, på torsdag?! Små panik. Samtidigt som jag är så skoltrött, förstår inte hur jag ska orka med 2 år till?! Får tänka på alla loven. Kommer ju ett V.44. Då drar troligtvis jag, Anna och Martina till Ånge. Vi hyrde en lägenhet på Ånge Hotell ^^ hihi. Ser verkligen fram emot det så enormt mycket. Även fast vi bara ska vara där och ta det lugnt och träffa folk, så känns det kul att jag Anna och Martina får chansen att umgås, precis som förr! :') Det är verkligen någonting jag saknar...
Sen har ju jag våran Thailands resa att se fram emot. Ojoj, nu börjar jag nästan tappa motivationen av allt tänkande på att få resa bort:)
Hade ju laddat upp mentalt för en gångs skull, men kan ju säga att det försvann lika fort som dagdrömmandet valde att ta över!
Blir till att ta tag i pluggande nu så man får det överstökat och slipper paniken i slutändan. Är en expert på panik fronten!

puss!


Man behöver inte fundera på vad man ska göra, man har inget att göra iallafall.


God Kväll! :)

Nu har jag precis städat klart efter allt stojjande. Vet inte riktigt vart jag ska börja, har var en rätt så upptagen helg ändå. Fredagen berättade jag litegran om så finns väl inte så mycket mer att säga om den. Lördagen började med att jag vaknade hos Anna osv. Efter att jag sett alla 100 avsnitt av  The Hills vart det att fort göra sig klar för att fara till hertsön och kolla på brors match. Känndes lite små läskigt att gå på samma väg som man visste att en person blivit knivhuggen...

När vi kom till matchen hade den redan börjar, såklart, våran familj är den största tidsoptimist jag vet....
Höken (min brors lag) ledde med 14-13 så vi förväntade oss en riktigt spännande match men så blev det inte. Höken drog iväg med 10p ledning så vi trode att matchen var över, men icket. Gladan som var 1år äldre kom snart ikapp när även Höken trodde dom hade matchen...verkade det som?! Slutade tillslut med att Gladan vann, tyvärr, tyckte faktiskt att Höken spelade bättre trotts att dom var 1år yngre. Men vad fan hände, det kan man fråga sig. Efter matchen bar det av till stugan tillsammans med mamma, pappa, mormor, morfar och bror :) Vart faktiskt riktigt mys.

Man behöver inte fundera på vad man ska göra, man har inget att göra iallafall.

Somnade i soffan efter maten ca. kl.20:00 vilket dom andra verkade ha riktigt kul åt. Såg att jag fanns med på några vackra bilder på kameran så sen tordes jag inte sova mer. Såg på tv resten av kvällen med familjen då. På söndan pluggade jag och såg på en av dom få filmerna vi har i stugan, den är lite små kul ändå, Som Man Bäddar, heter den. Sen körde jag bil till råneå för att jag och bror skulle med bussen hem. Skulle ju ha lagkväll hemma hos oss med f.98. Kan ju säga att det var kaos.

Jag och Kickan köpte 2 flasker med läsk och 2 proppfulla påsar med godis och var bombis på att det skulle räcka och bli över i hästlängder.  Våran beräkning gick ju helt åt skogen! Allt tog slut innan ens halva filmen hade gått. Dom var trotts allt 15 st.... Men då fick jag och Kickan känns oss som mattanter ist. Vart att stå i köket och ladda med popcorn i omgångar. Eller rättare sagt jag. Kickan satt här och fixade min bloggs design, otroligt snällt. Tack kickan!

Nu sitter jag här med min tee kopp och är dyngblöt eftersom jag precis kommit från dansen. Det är ju inte precis bra väder. Ska gå och äta middag nu. Blir lite sent eftersom mor och far är kvar i stugan och kommer hem i morron. Märker att jag alltid lyckas få långa inlägg. Måste försöka få kortare, vet själv hur jobbigt det är att läsa andras när dom är lite för långa. 
Nä... nu bli det mat, plugg, tee, avenyn och film nu!
Hoppas ni haft en bra helg, det har jag :)
        



                         
                               Och så kom hösten


*


Gårdagen var inte den mest lyckade precis, men ganska trevligt. Var ju med Anna hela kvällen och vi träffade en massa olika folk. Det roliga var att vi skulle fara till bergnäset, stan, svartöstan, lerbäcken, och tuna. Men eftersom vi är som vi är hamnade vi inte på nått av dom alternativen (Y) Vi traska runt för att vi inte tog oss nån stans. Eller, så kanske man inte heller kan säga. Vi tog oss till varje ställe, men dock inte hem. Det brukar nog vara det största problemet folk har när man ska ut och man inte har lust att betala en taxi?! Efter mycket om, och men, bestämde vi oss för att fara till Anna. Väl där gjorde vi oss tee och bara myste på! :) Sen vart det till att sova. Kan ju då säga att jag somnade ganska direkt. Vi var så sjukt trötta efter kvällen.
Vi vaknade av att Joel kom inskrikande att det snöade, och till våran stora förvåning så gjorde det ju det! Men vi somnade om och valnade vid 11. Då gick vi och åt frukost. Var längesen frukost var så gott :) haha. Sen fastnade vi framför The Hills......som jag fortfarande ser just nu. Så nu ska jag fortsätta att se det :) Ha en bra helg! :)

 
                    Anna och Jag :)

En lyckad kväll! :)


Ikväll blev en lyckad kväll! :) Först hade jag och Kickan som sagt träning med f98. Sen for vi direkt till stan, dom hade ju kvällsöppet. Alltid lika mysigt att traska runt i affärerna när det är mörkt ute och bara gatulyktorna som är tända, och alla skyltfönster :) Vi beslutade oss sen för att gå och fika. Det var riktigt mys.
Måste nästan nämna en liten incident som inträffade på våran vistelse i stan. Vi var på Wedins och kollade på skor. Kickan hittade en riktigt ful sko som hon höll upp och tyckte att klacken var mer likt en hammare än en klack. Jag hittade en sko som var raka motsattsen. Den klacken liknade mer en spik. Precis när jag lyft upp skon så lådsnar spiken!!!(klacken). Då gick det fort att sätta tillbaka skon och le som om ingenting hade hänt. Vart mer att gå ut ur affären med ett asgarv ;) Wedins kvalla är bevisat, inte den bästa.....
Väl hemma var Barbro, Tomas och Anton här. Dom satt och fikade i vardagsrummet med min mor, far och bror. Riktigt mysigt hade dom gjort. Hör helt plöttsligt hur dom skriker där inne: SANNA OCH ALLA DOM ANDRA ÄR MED PÅ TV!
Då var det den nya Höök säsongen som hade satt igång. Vi var nämligen statister :) haha!
Måste se det igen, missade det mesta. Nu blir det nog att sova. I morgon borjar jag 08:15 dom vanligt och slutar 11:05.  Enormt skönt men blir att fara hem och städa direkt efter skolan. Det är nämligen så att mormor och morfar kommer vid 15:00 tiden. Mamma är lite små hysteriskt. Mormor är väldigt noggrann när det kommer till städning osv ;)
Blir att sova nu, god natt, hoppas att alla haft en lika bra kväll som jag :)


Kickan :)


Vanlig dag

Idag har faktiskt vart en riktigt bra dag :) Allmänt social och rolig! Dagen började med en historia lektion med våran sjukt konstiga lärare ''alexander den store''. Dagen fortsatte sedan med engelska. Jag fick göra 3 diagnos-prov som jag inte gjort pga. att jag var sjuk i 2 dar?! Det känndes helt okej. Men har kommit fram till att man ska plugga för ett MVG och sen när provet väl är gjort, sikta in sig på ett G. Då blir det oftast hur som helst bra. Sen var det bara två lektioner till, svenska och idrottsfysologi. Mellan lektionerna gick jag och en massa till, till hälsans hus och tog en basketmatch! När vi slutat vart det till att springa till bussen. Vi hann! Så nu sitter jag här, snart basketträning med  f98. Känns för första gången riktigt tungt. Men efter det blir det stan iaf, dom har ju kvälls öppet! :) Nu blir det till att planera träningen, känner att jag har små lust att låta dom köra fys ^^
Får se vad det blir! :) puss!



Idrottsprogrammet-Hälsa Och Friskvård



Hallå! Nu sitter jag i vardagsrummet och kollade på idol. Nyss var det en tjej som sjöng

Do - Heaven (Candlelight). Råkar nämnligen vara så att jag har några minnen till just den låten. Det är ju för söt!
Idag har vart en konstig dag. Hänt bode positiva och negativa saker. Det positiva vara att matte provet känndes som att det gick hyfsat bra, otroligt! Jag brukar alltid känna att det gått kasst och precis få ett G. Men som sagt, nu känndes det bra! Så vi får väl se. Man kan tycka att ett matte prov inte spelar nån större roll?! Men jag har aldrig fattat nått av matte, måste fått det av mamma eftersom min far är extremt duktig på sånt där. Tack mamma! Hade även hälsa- idag, vi hade blivit indelade i grupper. Varje grupp ska komma på en egen koreografi - 4st 8or. Våran grupp bestämde sig för att komma på koreografin tillsammans men att i sedan lär ut en varsin 8a, eftersom vi skulle lära hela gruppen just den koreografin vi kommit på. Såklart skulle våran grupp börja och jag hade den första 8an i våran grupp, vilket innebar att jag fick börja allt! Det var riktigt nervöst, men det gick helt okej bra! Sen när dom flesta visat sina koreografier var det riktigt kul! Var riktigt kul när alla vågade ta i :)
Så kan verkligen rekomendera till alla nuvarande 9:or att välja det, har sett några grupper som traskar runt i skolan. Som sagt, det är grymt kul!
Det lite mer negativa går inte att sätta fingret på. Som vanligt...

När jag kom hem gick jag direkt och slängde mej i soffan. Var sjukt trött efter att ha haft 2 träningspass och matteprov så jag somnade framför The Hills, såklart. Sov tills det var mat.
Hade tänkt gå på Plannjas första match, men jag trode den började 8.... Den började 7. (Y) Får kolla upp när nästa är. Kommer förhoppningsvis få säsongskort eftersom jag är tränare.

Anna Hellgren-Fyller 16 idag!
Så ett STORT grattis till min lilla ängel :) Hoppas du får en bra dag!<3