Onsdag

Sista dagen i Sundsvall idag. Den har bestått av sömn...ZzZzZzzzz. Skönt!
Snart kommer morfar hit så vi liftar tillbaka till ånge med honom. Förhoppningsvis finns heller inga planer för dagen där.
Torsdagen beger vi oss till Östersund för att besöka Ginas hemtrakter, köpa balklänning och söka efter ett eftertraktat spel! Nu fortsatt sömn!


Sundsvall

Ligger inne på hotell rummet och ska snart traska iväg på stan för att äta middag och sedan se på bio med mina kusiner samt bror.
Gårdagen spenderades också i Sundsvall. Dock med kompisar härifrån.
Ojoj, nu ringer alarmet. Dags att rusa!


Juldagen

Ensam hemma maraton på tv, är inne på andra filmen nu. Snart ska vi avbryta det och springa ner i bastun för att sen (håll i er) gå ut på "krogen" här i Ånge. Min moster sa att hon troligtvis skulle vara yngst om inte jag skulle med, så vad kommer detta bli?
Ska lyssna på kusin och hennes band iaf.
Imorgon bär det av till Sundsvall, men det är då :)


God jul

God jul kära blogg. Sitter just nu i mosters vardagsrum efter att precis öppnat alls julklappar. Till skillnad från då man var liten och paket öppning var överväldigande så var det denna gång extremt jobbigt. En bild på pappa plus ett brev som han skrivit till mamma när hon var ung låg i ett paket, gissa om det var tungt. I ett annat fanns Bo-ken som min underbara, bästa och absolut finaste bror hade gjort. Texter av nära och kära som handlade om deras minnen tillsammans med pappa. Bilder, dikter och ett fantastiskt upplägg. En varsin personlig bok till mig och en till mamma. Ett annat paket innehöll ett foto av stugan i Hede som pappa tagit.
Efter denna jobbiga del av paket öppningen gick vi ut och sköt upp en ballong till minne av pappa.
Du fattas oss<3


Where have you been

Ligger död i sängen, har precis avslutat ett spännande telefonsamtal, fortsättning följer. (detta skall icke misstolkas)
Tänkte att jag lika gärna kan prova på en mobiluppdatering när jag ändå är i farten. Denna vecka är fullproppad...
Hur ska man hinna med allt? Idag är det stan som gäller, sen träffa filip och ha "lilla julafton" tisdag, på dagen ska jag på ett möte och kvällen troligtvis träffa tjejerna om dom kan. Onsdag lilla julafton med farmor. Torsdag blir det julbord med jobbet och sen ska jag sätta mig på tåget på väg till Ånge för att fira jul. Min bror fyller även år på torsdag. Bara att ge sig ut på stan, tre julklappar check... allt för många to go.


Let me remind you, i'm behind you

Jag och min kära vän Martina kanske har lyckats med det knappaste på länge...
Efter att vi varit in på fööör många kina restauranger i stan kan vi inte bestämma oss för vilken vi ska gå på. Det slutar med att vi hungriga som få traskar in på Harrys och frågar om dom har några lediga bord, det hade dom.
Vi sätter oss ner och är rätt nöjda över att vi äntligen kommit överrens om ett ställe som vi bådar tycker verkar ok, även nått nytt som vi aldrig varit på. Detta tills vi öppnar menyn..... 290:- för MAT?! Vi brister ut i skratt och en aning panik när vi insett att ingen av oss varken har tänkt eller har råd med dessa priser. Den vänliga servitrisen kommer åter fram och frågar om vi vill ha vatten innan maten? Öhmm.....
Vi tittar på varan och väntar på att den andre ska svara, ingen säger nått. Servitrisen räddar själv sittuationen med att ge oss mer tid på att bestämma vad vi vill äta så kommer hon med vatten sen! Pjuh...
Jaha, vad händer nu då? Jo. Vi är eniga om att en ursäkt för att ta oss där ifrån behövs, vad?!
Vi sätter på oss ytterkläderna och närmar oss servitrisen. : Ja alltså hej! Det är så att vi har fått ett riktigt tråkigt samtal och måste tyvärr gå, men vi kommer absolut tillbaka en annan gång!
Ja okej välkommen tillbaka säger servitrisen...(som inte var samma servitris som serverade oss och heller inte hede någon aning om vad vi pratade om, Grattis!)

Nu sitter jag här aningen småbitter och less. Vissa saker vill man inte ha reda på och bör därför inte heller tas reda på... Tur då att man har sina vänner att luta sig tillbaka på. Love you!




Fredag

Var chaufför åt min mor och hennes damer igår kväll. Sen trotsade jag sjuk-dag nr 5 och for och sov hos Filip istället. Är så fruktansvärt less nu, nu får det räcka! Han dock inte träffa honom mer än nån timma innan han studsa iväg till dundret och åker skidor. Aja, hej hopp och så gick dom timmarna väldans för fort. Slängde iväg ett sms till brudarna för att höra om dom var taggade på idol och kina mat. Fick dissen från alla.... ahapp. Kul kväll. Förhoppningsvis är dom taggade imorgon....förhoppningsvis jag med. Kanske ligger hemma med öroninflammation, det ser inte ljust ut. Isf är det nog bara linnea som vågar sig över eftersom hon ligger hemma och värkar ha fått samma kyss som jag. Halleluja!
Okej nu börjar jag bli aningen övertrött och aningen utråkad så istället för att skriva en obetydlig bibel ska jag ta mig själv i handen för att sova så man får tyst på henne... öhm, ja... God natt!

 


Torsdag

4e dagen hemma....åååh så fruktansvärt segt. Gårdagen var däremot helt okej. Min underbara mamma fyllde nämligen år! Jag bestämde mig därför för att göra en tårta, hör och häpnad! Så for iväg och handlade med min underbara huvudvärk, en 80-årings leder och mina meloner till halsmandlar. Vi hade riktigt kul......
När jag kommer hem, konkandes med mina tre über tunga kassar och är allmänt less på allt så sitter en liten fin pojke i trappen. Filip hade köpt lunch och godis och kom förbi bara för att, innan han började jobba kl 2. Gissa om jag blev överraskad! Det gjorde min dag. Blev fullt sysselsatt efter att han laddat ner massa filmer åt mig också.
What a guy!
Nu ska jag återgå till mitt drömmande om en liten bichon...



...jag menar, hur kan man inte smälta?



Måste ändå säga att jag blev helt okej nöjd med tanke på att jag aldrig gjort det förr!


I Won't Let You Go

Lediga dag nr två. Vaknade kl 05.00, 07.00 och sen igen runt 08.00 för att det ringde på dörren den sista gången. Sprang till dörren för att kika vem det var, samtidigt som jag försöker dölja benen från brevinkastet ifall personen skulle få för sig att kika in. Typiskt ifall jag inte hade tänkt att öppna men så kikar personen in i brevinkastet och får syn på mina ben.... Lyckat. Hade lika gärna kunnat ropa "JAG ÄR INTE HEMMA" isånna falll. Självklart öppnas luckan, ingen som tittar dock, utan en vänlig själ som släpper ner ett kort. Mitt körkort!!
Herregud... toppen av slarvighet om man har tappat körkortet och inte ens märkt det?!

På tal om "jag är inte hemma" så kommer jag att tänka på julkalendern som nu börjat. Efter en rad av katastrofala kalendrar under många år så tycker jag faktiskt att det börjar arta sig, än så länge alla fall.
Budskapet som det sänder till barnen kan väl kanskse disskuteras, men troligtvis finns det väl en poäng med det också i slutet. Har nog inte heller tittat på så mycket julfilmer någonsin, som jag gjort nu. Efter mycket jobb är nog det enda man egentligen orkar med att ligga i en underbar persons famn och kämpa med att hålla ögonen öppna för att se ytterligare en film om julen. Mysigt!

James Morrison - I Won't Let You Go

En låt som jag av någon anledning också får jul känsla av. Tänker tillbaka på stugan i härjedalen av någon konstig anledning eftersom den här låten absolut inte har någon koppling till stugan. I jul ska vi vara hos moster. Kommer bli konstigt, men troligtvis det bästa alternativet efter alla förändringar som skett däremot. Har kommit att se på julen på ett helt annat sätt än förr. Hade nån frågat mig för tre veckor sen vad jag tyckte om julen hade jag sagt att jag lika gärna kan hänga med gubbarna i stadsparken, så mycket betydelse hade julen kvar i mina ögon. Julafton ligger väl egentligen kvar på samma nivå. Lägger istället fokuset på stämningen, ljuset, känslan, humöret, dekorationer och andra saker som påverkar under det dystra mörkret. Därför är julen för mig under hela december, inte den 24/12. Inte längre. Även om förändringarna är negativa så behöver inte följderna falla samman. Man får göra det bästa av det, förändra traditioner, skapa nya. Med de gammla i minnet.
Minnen som aldrig kommer tas ifrån en eftersom det har en påverkan på den person som iaf jag är idag.

Det är någonting som jag satt och pratade med morfar om senast som mormor och morfar var här uppe. Hur mycket en stuga i härjedalen kan påverka 10 människors liv. Vilken enorm påverkan det kan ha på 4 barns uppväxt och världsbild. Härjedalen innefattar bara positiva minnen för mig, det är en positiv plats som alltid levererar med nya positiva erfarenheter när man lämnar stället. Hur många julklappar eller presenter som fåtts där borta är det den minsta delen av mina minnen från stugan. Glädjen är den största. Alla skratt, tokiga lekar och brottnings matcher. Promenader till fjället, skidåkning i backen, samma gamla tomte, all snö, den rena luften och skoterutflykterna.

Dessa erfarenheter bär hela min släkt med sig gällande julen. Därför kommer förhoppningsvis stämningen finnas kvar i luften. Det är den jag ser fram emot, glädjen.






Vitt

Ett snabbt inlägg nu. Ska strax iväg och hämta bror för att fara iväg på lite äventyr. Våran underbara mor fyller snart år och det ska vi såklart fira.
Idag har jag varit ledig hela dagen och troligtvis veckan ut om det blir som det ser ut nu. Hjärtklappning och stick i bröstet... kanske nån typ av signal som man ska ta på allvar?

Förra veckan han jag och mamma till umeå fram och tillbaka. Dom som känner mig förstår varför jag var aningen orolig om inte extremt till och med. Det gick dock bra! Hur bra som helst.

Helgen har bestått av 12h jobb i lördags och som alla troligtvis förstår, en dag i soffan i söndags. Dock inte hela dan. Nej, jag och Filip fick ett litet ryck. Vi bakade, peppisar, kneck och lussebullar. Sen bjöd vi in mödrarna på fika så även dom fick träffas. Sen hem till Filips mamma på middag, gott!

Nu måste jag rusa ner till bilen, min bror ringde och morrade en aning. Hejsvens!