Du lever idag

Hur undviker man en dag att inträffa? Sin mardröm? Att man ska gå igenom tunga saker i livet är uppenbart. Men det här är inte tungt. Det är livslust-tagande. Det är att tappa luften gång på gång. Sätta sig ner och påminna sig själv om vad det är man håller på med, juste. Livet. Jag befinner mig i den mest fantastiska stad med en människa som jag älskar så högt på denna jord. Men idag hade jag velat ligga hemma i mitt rum med täcket över huvet hela dagen och bara önska att den var över.
Ett år...
Att tala om för någon ny att pappa dog för ett år sedan ger upphov till ett "Ååh.. vad trist" och en klapp på axeln. Att säga att pappa dog igår ger vitt ansikte, tårögda ögon och en mindre panik. Det sägs att tiden läker alla sår. Och det går fort för de utomstående. Men för mig kommer känsla alltid vara "som igår".
Min pappa somnade in igår men lever idag. Vi ser och vi hör. Du kommer alltid vara med oss.
Du lever idag, det vet jag.
Ta hand om dig tills vi ses, vi alla saknar dig enormt! Jag älskar dig min fina Pappa <3

P.s Pappa, jag är i Italen!!! Du hade rätt! D.s


En fantastisk stad

Idag bar färden av mot Colosseum och Forum Romanum. Tror egentligen inte att man förstår vad som har hänt mellan dom där väggarna. Alla ser det som ett fantastiskt turist mål, men hela stället är egentligen helt sjukt. Att döda för underhållning... Ska inte göra någon större debatt om det. Det var häftigt att ha varit där. Även detta en byggnad som jag sett fram emot och gjort arbeten om i skolan. Efter en förmiddag i konstant solljus och 40 graders värme blev det inget större argumenterande om vad dagen skulle tillbringas med här näst. Poolen! Vi har legat och bara njutit. Då och då påminner varandra om att vi har semester. Kvällen spenderades även den vid poolen tillsammans med en bok. Ensamma på hel takterassen i solnedgången. Haha, vi har det helt okej! Sen har vi ätit. Och ätit. Och ätit igen. Nu vill Filip fortfarande äta. Då ska jag inflika att jag hade kunnat rulla då mina ben inte längre syns pga mitt klot till mage. Men självklart älskling, klart vi ska äta mer!


God morgon. Är väldigt skönt att det är samma tidzon som Sverige måste jag säga. Filip sover ännu och jag ligger nyvaken. Tänkte att det då var ett ypperligt tillfälle att berätta för er vad vi gjort hittills utan att Filip behöver göra det klassiska "vänta" hehe. Som för dom flesta killar verkar vara det absolut värsta som finns.
Nåväl. Igår kväll fick jag en dröm uppfylld. När vi sitter på den mest fantastiska restaurangen så går Filip ner på knä...... Okej nä jag skoja, kunde inte låta bli! Den dröm jag syftade på var att jag fick besöka fontana di trevi!!! Kände mig som ett barn på julafton. Ända sen jag var liten och såg filmen "mitt liv som popstjärna" och tyckte hillery duff var cool, så har den där fontänen lyckats sitta kvar i huvet och påmint om sig själv i tid och otid. Att få uppleva den var stort, väldigt stort!
Sen ska vi inte heller glömma spanska trappan (som vi för övrigt inte förstår varför den heter SPANSKA trappan? Nått att forska vidare på) som vi också besökte igår. Sen blev det åter igen pasta för min del och pizza för Filip när del blev dags för middag. Bvg, släng er i väggen. Övriga Sverige också. Inget slår Italiens pasta och pizza.
Nu har Filip hunnit studsa upp och vill ha frukost. Bäst att stilla hans begäran innan han får uppleva det värsta någonsin, väntan....


Italien

Ja tro det eller ej. Men just nu befinner jag mig i Rom tillsammans med Filip. Vi bor på ett grymt fint hotell precis i Rom. Nära till allt! Vi har redan hunnit med att äta pasta en typiskt italienskt restaurang. Blev givetvis ett glas röttt till det. Sen blev de upp på rummet för att vila ett tag innan vi gick upp på takterassen och poolen. Så varm och skönt! Tänker på er där hemma. 
P.s jag har lyckats glömma min mobil hemma i Sverige. Nås via internet :) 
Puss! 

Fredag

Började jobba 09.00 och "jobbar" fortfarande. Fast jag kan nog inte kalla det här för jobb. Sitter barnvakt åt världens gulligaste lilla tjej på ett år. Att man kan vara så sjukt glad är helt fantastiskt. Jag vill också ha barn.....
.... om några år.
Hon sover nu så jag måste dock erkänna att jag räknar minuter. Ser fångarna på fortet och söker heminredning. Längtar så till denna lilla lägenhet!!


Torsdag

Ledig dag som spenderats genom att packa, sökt inredning, stan med mamma och nu är jag nyss hemkommen från bistro Norrland där vi hade avskeds middag får våran fina Rebecca som ska flytta. Sjukt trist och vi kommer sakna dig tjejen!
Nu blir det sängen. Jobb x2 imorgon...
God natt!


En regnig dag i glasögon fabriken

Vi jobbar på som vanligt här på smarta ögat. Nöjda kunder, missnöjda kunder, glada kunder, arga kunder. Kunder som rapar, kunder som fiser, kunder som kastar saker och kunder som skriker och kunder som skrattar. Ja, helt enkelt en vanlig dag på smarteyes. Även den näst sista dagen för min del. Sen är det schlutt.
Blir troligtvis att ta tag i matte c då. Det kanske finns nån lite själ där ute som också känner för det, isf hör av er!!
Sen ser jag fram emot lägenheten! Vi har redan börjat planera inför Ikea trippen. Har även köpt några saker redan. Men tror jag väntar ned att avslöja det tills att allt är klart.
Nu åter till kaffe koppen!


Sambo liv!

Vilken lycka! Efter 9 månader tillsammans med min fina kille så ska jag bli sambo!! Efter så många lägenhetsvisningar, budande och sökande så blir det en tvåa mitt i stan.
Ser fram emot inredning, Ikea, tänds ljus, kuddar en massa mys och många fester. Äntligen, nu kör vi!!!


Usch...

Vaknar av den mest fruktansvärda mardrömmen. Så hemsk att jag inte ens kan skriva ner vad det handlade om.
Nyvaken.... Nyvaken med den där obeskrivliga känslan som ingen vill uppleva. Det bådar inte gott inför den här dan. Och jag som kunde ha behövt ett turpiller eller två. Nåväl får hoppas på hjälp från andra håll.


9/8 -12

Märker att det börjar bli en tradition för
mig att blogga under mina luncher. Nått jag även gör nu.
Sitter och drömmer mig bort i en lägenhet som jag och Filip har hittat.
Även om min tatuering och Italien resan som är bokad. Man hinner dagdrömma en aning....
Ikväll ska vi gå på Bistro Norrland och käka. Har aldrig varit där tidigare så det känns spännande! Ska återgå till mitt drömmande. Slänger upp några bilder på lägenheten samt en sjukt snygg kille!

 

 

 


:)


Vardags lyx

Tack till Frida och Linnea <3